söndag 16 januari 2011

Nu är Jarre ny duschad. Då tänker ni att då har hon provat det nya schampot. Men nej det har jag inte gjort. Men varför inte det, tänker ni. Jo för att jag och Lars kom fram till att det är dumt att testa en massa saker på en gång. Just nu håller vi på att hypersensinera Jarre, dvs att vi sprutar i allergiet i honom. Om vi även skulle tvätta Jarre i ett schampo som är klåd dämpande så vet vi ju inte om det är schampot eller sprutorna som hjälper honom. Därför valde vi att inte använda schampot förrän vi vet.

Jag och Jarre har även varit hos Sandra o Aska. Jarre och Aska fick rumla runt en sväng, medans jag och Sandra halkade oss fram. Men kul hade dom, och trötta blev de.

4 kommentarer:

  1. Hoppas att det löser sig för Jarre och hans allergi!!

    SvaraRadera
  2. Det gör det nog. Men vi är ju nybörjare, så man får vänta och se.

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag är matte till Jarres syster, Jissa. När jag fick hem den lilla valpen började hon klia sig redan första dagen och det blev bara värre och värre. På valpkursen kunde hon knappast hänga med för hon måste sätta sig och klia sig, nätterna igenom kliade hon sig och vi blev jättetrötta båda två. Min vanliga veterinär hittade inget fel på henne och rekommenderade mig att söka en hudspecialist, vilket var lättare sagt än gjort eftersom det var semestertider. Det blev många "specialister" efterhand och massor av undergörande schampon och balsam. (Schamponering tre dagar i rad. Inte kul, tyckte Jissa.) Inte förrän till hösten fick vi kontakt med en veterinär i Svedala som efter diverse andra kurer skrev ut ett preparat som hette "Advocate" och se det hjälpte!! "Advocate" är ett medel mot kvalster och något kvalster måste ju Jissa ha haft eftersom det faktiskt hade effekt, men ingen av alla de veterinärer som jag besökte kunde genom hudavskrap hitta något kvalster på henne. Jissa och jag hoppas att det skall ordna sig för Jarre för vi vet hur jobbigt (och dyrt!) det är med klåda.
    Vänliga hälsningar
    Inga Westerlund

    SvaraRadera
  4. Hej Inga! vad intressant att höra om Jissa. Har undrat om någon mer valp ur Jarres kull har fått symptom. Vad skönt för er att ni har hittat ett prepparat som hjälper. Vi har oxå blivit rekomederade en medicin som jag inte minns namnet på, om inte sprutorna hjälper. Men det är dyrare än vad sprutorna är. Så våran veterinär vill att vi testar det först.

    Jättekul att du hörde av dig. Gör gärna det igen. Vill du så har Camilla vårat nummer.

    SvaraRadera